وقتی بچه ها بر سر یک اسباب بازی دعوا می کنند!
ژوئن 12, 2017
مقالات
2,664 بازدید
وقتی بچه ها بر سر یک اسباب بازی دعوا می کنند، چه واکنشی داشته باشیم؟
برخی از بچه ها، دوست ندارند اسباب بازی خودشان را به بچه های دیگر بدهند و یا عادت دارند که اسباب بازی بچه های دیگر را به زور بگیرند.
* گاهی هم دعوا و کتک کاری بچه ها بر سر تصاحب اسباب بازی های مشترک مثلا وسایل مهدکودک یا خانه بازی است.
در این شرایط لازم است واکنش مناسبی نشان بدهیم، وگرنه این رفتارهای غلط تبدیل به عادت شده و کودک برای رسیدن به خواسته اش همیشه از آنها استفاده خواهد کرد.
اگر فرزند شما هم زیاد با بچه های دیگر دعوا می کند و نمی تواند برای استفاده از اسباب بازی ها با آنها به توافق برسد، لازم است حتما به نکات تربیتی زیر توجه داشته باشید:
– حس مالکیت و انحصارطلبی را در کودک کم کنید. برای این منظور، لازم است پدر و مادر با هم و با نزدیکان خود تبادلاتی داشته باشند تا کودک یاد بگیرد که میتواند وسایلش را به دیگران قرض بدهد یا وسایل دیگران را قرض بگیرد. در خانه هم به جز وسایل شخصی خاص، سایر وسایل را به صورت مشترک استفاده کنید.
– به کودک «اجازه گرفتن» را یاد بدهید. در این زمینه حتما به او توضیح دهید که تا وقتی فرد مقابل اجازه نداده، نباید آن وسیله را برداریم.
– بازی های دسته جمعی را به فرزندتان یاد بدهید. مثلا توپ بازی گروهی، آب بازی، قطار بازی، خالهبازی و آشپزی با ظروف پلاستیکی یا ساخت قلعه با آجره یا بلوکهای پلاستیکی…
– نوبتی بازی کردن با یک وسیله را با کودک تمرین کنید. مثلا بچهها به نوبت یک شمع را فوت کنند، یا به نوبت توپ را بگیرند و به نفر بعدی بدهند…
– اسباببازی های خاصی که کودک روی آنها خیلی حساس است را قبل از شروع مهمانی ها کنار بگذارید.
– درمورد کشمکشهای سادهی بچهها دخالت نکنید مگر اینکه دعوا شدید شود یا احتمال بدهید که ممکن است به هم آسیب برسانند.
– وقتی کمی صبر کردید ولی دیدید بچهها نمیتوانند با هم کنار بیایند و درگیریشان جدی شده است، لازم است برای خاتمه دادن به دعوای آنها اقدام کنید.
البته بدون عصبانیت یا پرخاشگری.
ابتدا از هر دو کودک بخواهید که با هم بازی کنند یا نوبتی اسباببازی را بردارند.
حتی می توانید از یک تایمر ساده استفاده کنید که هر وقت زنگ زد باید اسباب بازی را به بچه دیگر بدهد.
اگر قبول نکردند، اسباببازی را از هر دو بگیرید و کنار بگذارید. سپس سعی کنید حواسشان را پرت کنید و با وسیله دیگری سرگرمشان کنید. ترجیحا یک بازی گروهی تدارک ببینید که هر دو کودک سرگرم شوند و موضوع اسباب بازی را فراموش کنند.
در این شرایط به هیچ وجه به دلیل گریه و قشقرق بچه ها اسباب بازی را به آنها پس ندهید.
بعد از گذشت ۵ تا ۱۰ دقیقه اگر آرام شدند و قول دادند که نوبتی بازی کنند، می توانید اسباب بازی را به آنها برگردانید.
پریسا قیاسی – روانشناس کودک و مدرس فرزندپروری
آدرس روانشناس کودک در تهران بهترین روانشناس کودک در تهران پریسا قیاسی درمان کودکان ناسازگار دعوا بر سر اسباب بازی دعوا در کودکان دعوای کودک دعوای کودکان دعوای کودکان با یکدیگر دعوای کودکان بر سر اسباب بازی دعوای کودکان در خانه دعوای کودکان در مدرسه رفتار با کودک ناسازگار رفتار با کودکی که کتک می زند روانشناس کودک کارگاه مادر و کودک کودک دعوایی ناسازگاری بچه ها ناسازگاری کودکان با یکدیگر 2017-06-12